Månedens guide – mai

Denne måneden er det Olov Götheson i Umeå Kommun som har produsert en veldig god og informativ guide for hvordan man aktiverer og kopierer filer og mapper til OneDrive. Akkurat nå er det mange organisasjoner som står ovenfor å gå over til Office 365 og skal dermed begynne å lagre alle filer og mapper i OneDrive. Olov forteller selv om behovet for denne guiden:

«Vi holder på å bytte til Office 365 i kommunen og da kommer vi samtidig til å begynne å bruke OneDrive som brukerenes usermappe. Tanken er at brukerene skal gjøre flyttet av sine mapper og filer selv. Derfor lagde jeg denne guiden for de som kjenner at de trenger hjelp, samtidig håper vi at den skal avlaste kundehjelpen.»

Du vet vel at InfoCaption tilbyr standardguider i bl.a. Office 365, Office 2016 og Windows 10? Kontakt oss for mer informasjon!

Månedens guide – april

En smart kombinasjon av film og skjerminnspilling resulterte i månedens guide. Mats Rodéhn fra Skövde kommune forteller:

”Bakgrunnen for guiden er at utskrift til en kortskriver første gangen er en ”tostegsrakett”. Først utskrift fra datamaskinen til skriveren, deretter mates informasjonen, som Safecom svarer med, inn på skriveren. Ettersom håndteringen på skriveren best kan beskrives med en film-guide var det ikke noe å lure på: Det måtte bli en kombo mellom tradisjonell steg-for-steg-guide i datamaskinen, og importerte filmer. I og med at det er mulig å hente ut en QR-kode for guiden, var det enkelt å teipe opp en slik på skriveren. Enkelt å skanne inn og hente guiden i mobilen samtidig som man står ved skriveren…”

Månedens Guide – januar

Snart skal skoleelever rundt om i Sverige velge videregående skole, og denne måneden falt InfoCaption for en guide som skal gjøre søkeprosessen lettere. Guiden har et rolig temop som gjør det lett for den som ser på å følge med. Takket være de tydlige stegene er det også lett å hoppe til informasjon om den delen av søknaden man synes er ekstra vanskelig. Guiden er laget av Frida Jolsgård på Utbildning Skaraborg Antagningskansliet. Hun forteller:

”Fordi elevens valg av videregående kan kjennes stort, vanskelig og informasjonspakket ville vi lage en enkel guide som viser søkeprosessen. Med guiden vil vi også lette opp og avlaste studie-yrkesveilederenes viktige arbeide i en tung og arbeidsbelastet periode. Guiden ligger på vår søkeside på internett og brukes av stuide-yrkesveiledere ved informasjonstilfeller i klasserommet. ”

Månedens guide – november

Denne måneden har InfoCaption valgt å løfte frem en guide laget av det svenske Jordbruksverket, som viser hvordan man søker om prosjekt- og bedriftsstøtte. InfoCaption valgte denne guiden fordi den er spilt inn i et langsomt tempo med tydelige forklarende tekstruter der det behøves. Vi synes også det var ekstra morsomt å se en guide som forklarer hvordan man bruker e-tjenester – noe som ofte kan være litt knotete uten gode instruksjoner!


Årets guide 2016 – resultatet er klart

Årets guide 2016 – resultatet er klart

Under InfoCaptions brukerkonferanse 29-30 september ble vinneren av Årets guide 2016 kåret: Lønnsforhandlingsmodulen fra Evry. Noen kommentarer som guiden fikk var:

”Enkel, intuitiv og pen guide.”

”Modulen brukes av mange forskjellige brukere, med ulike roller og bakgrunner. Denne guiden gir deg en god oversikt over aktuelle temaer og prosesser og gir brukeren den støtten som mange trenger for å friske opp minnet av en sesongbetont prosess.”

”Pedagogisk og bra.”

Her kan du se på guiden og alle de andre nominerte: http://infocaption.com/1905.guide

Månedens guide – august

Månedens guide – august

På Nordlandssykehuset i Bodø, har man begynt å lage videoguider for møterom og medisinteknisk utstyr. Månedens guide viser hvordan man bruker et radiometer.

Dette skriver Trond Kristiansen på Nordlandssykehuset:

”Ikke alle ansatte på et sykehus har pc eller kontor, men mange har en smarttelefon. Denne guide viser hvordan vi bruker QR-koder. Så eksperimenterer vi nå med NFC-tags og BLE beacons.”

Månedens guide – april

Månedens guide – april

Hver måned kommer vi til å løfte frem et godt eksempel fra noen av våre 200 kunder, for å vise mulighetene med Procydo.

Härnösands kommun har bare brukt InfoCaption Guide siden januar i år, men har allerede laget nesten 100 guider for blant annet Procapita og Treserva. Månedens guide viser på en pedagogisk måte hvordan man håndterer en aktualisering i Procapita og er laget av Jörgen Vesterlund som er systemforvalter. les mer…

InfoCaption

InfoCaption-bloggen tar for seg blant annet daglig læring og kunnskapsdeling i bedrifter.

Arkiv

InfoCaption er et skandinavisk programvareselskap med kontor i Stockholm, Gøteborg, Oslo og Sandviken. Hver dag forenkler de som bruker InfoCaption hverdagen for sine medarbeidere og kunder ved å la de som vet vise veien for de som trenger å vite.