InfoCaption Guide

InfoCaption guider hjälper de som vill dela med sig av sin kunskap att göra det, och de som letar efter information att hitta den. De som vet hur man arbetar beskriver sina egna arbetssätt. Guiderna kan bestå av text och bild, skärminspelningar eller videofilmer. De kan vara utformade som kunskapstester eller handböcker, beroende på vad du vill förmedla. Guiderna kan användas för att informera nya användare om hur man använder ett helt nytt system eller som stöd för erfarna användare som behöver hjälp med delar av arbetsmoment. Alla guider samlas på en söksida för att användarna ska kunna hitta det stöd de behöver på ett och samma ställe. Varje guide som produceras får ett unikt ID vilket gör att när guiden behöver uppdateras, exempelvis vid en ny version av ett system, behöver man inte ge användarna något nytt material – länken är alltid densamma!

Steg-för-Steg-guider

Steg-för-steg-guiderna är själva hjärtat i InfoCaption, och det var där allting började år 2002. Genom att spela in skärmen skapar du enkelt steg som du sätter ihop till en pedagogisk instruktionsguide. Inspelningen kan redigeras och förtydligas med text, markörer och ljud. Befintliga PowerPoint-presentationer kan importeras och varvas med inspelningar för att skapa utbildningsmaterial. Att skapa en guide är så enkelt att det inte tar mycket längre tid än att visa hur man utför uppgiften. Steg-för-steg-guiderna hjälper användarna att utföra en viss uppgift i ett system genom att visa precis hur man ska göra steg för steg, men utan att tvinga någon att titta på sådant man redan känner till. Man tittar bara på de steg man behöver, och får den hjälp man behöver.

Textguider

Textguider är tydliga «text-och-bild-baserade instruktioner» som produceras och redigeras effektivt genom att kombinera text, bilder, skärmdumpar och steg-för-steg-guider. Med det inbyggda verktyget «Hot spot» kan du förklara olika fält i ett system (se exempel här). Textguideverktyget hjälper er också att ta till vara era PDF- och Word-dokument genom att publicera dem på söksidan – alla på en gång.

Kunskapstest

I ett kunskapstest kan användarna enkelt testa sina kunskaper. Testet byggs upp av fritext-, bild- och flervalsfrågor som du kombinerar efter eget önskemål. Utifrån testresultatet skapas en individuell studieplan med guider och dokument som användaren rekommenderas att titta på lite extra. Användarnas resultat i testerna kan också följas upp med hjälp av komponenten Analyzer.

Handböcker

Guiderna kan paketeras på olika sätt för att nå en viss målgrupp eller för att komma ut med ett budskap. Kombinera exempelvis ihop en handbok för nyanställda eller en översikt inför implementeringen av ett nytt system. Varje paket får en unik länk, och uppdateras automatiskt när du ändrar i någon av de ingående guiderna.

Söksida

Med Infocaption kan du inte bara skapa guider – systemet ser också till att materialet du skapar blir tillgängligt och kommer till nytta. Alla guider samlas nämligen på en söksida för att användarna ska kunna hitta det stöd de behöver på ett och samma ställe. En av InfoCaptions styrkor är dess sökmotor som sorterar resultaten på relevans enligt ett avancerat poängsystem. Det betyder att användarna snabbt och enkelt hittar vägledning för det de behöver hjälp med. Söksidan kan enkelt anpassas för att passa organisationens grafiska profil.

Push training

Med hjälp av Push Training kan du skapa kurspaket som automatiskt skickas ut till användarna – en del i taget. Du väljer ut vilka guider och tester som ska ingå i kursen och vilka e-postmottagare som ska delta. Därefter anger du hur ofta utskicken ska ske. Användaren får sedan en guide eller ett test åt gången och kan på så sätt lära sig lite i taget. All aktivitet hos mottagaren lagras och presenteras för administratören vilket gör att uppföljning sker med minimal administration och kan användas för att bestämma hur man ska gå vidare ur ett utbildningsperspektiv. Ett vanligt användningsområde för Push Training är kurser som säkerställer att nyanställda har gått igenom nödvändig information.

Ett källmaterial

För att erbjuda rätt stöd för användaren behöver utbildnings- och supportmaterial kontinuerligt uppdateras. Det kan ibland vara krångligt att ersätta gammalt med nytt, men med InfoCaption är det inget problem. Varje guide får ett unikt ID-nummer som utgör en unik länk. Det spelar ingen roll hur många gånger en guide sedan redigeras – länken är alltid densamma. På så sätt säkerställs att användaren aldrig använder några gamla versioner. För att se till att guiderna hålls uppdaterade kan de utrustas med notifikationer som skickar en påminnelse när det är dags för en uppdatering. Hela tiden arbetar du med ett och samma källmaterial.

Dela guider

I InfoCaption kan guider väldigt enkelt bäddas in på existerande webbsidor, såsom intranät eller bloggar. Här nedan syns ett exempel på en inbäddad steg-för-steg-guide.

Uppföljning

Följ upp vilka användare som kollat på vilken guide, samt när och hur länge användaren kollat på den. Du kan också skapa spårbara kurspaket för olika projekt. Allt blir enkelt överskådligt  InfoCaptions inbyggda verktyg Analyzer.

Analyzer